Doe je mee?
Beoogd SiA - RAAK MKB project
Projectomschrijving
De routekaart naar het gewenste bier.
​
Het brouwen van bier is gebaseerd op een relatief eenvoudig principe waarbij gebruik wordt gemaakt van een beperkt aantal grondstoffen: water, graan, gist en hop. Brouwers drukken hun eigen stempel op het eindresultaat door een zorgvuldige keuze van hopsoorten, giststammen en andere procesvariabelen.
​
Brouwers uit het MKB ("craft-"brouwers) dragen bij aan duurzaamheid door hun lokale afzetmarkten en hun bovengemiddelde interesse in duurzame en/of biologische grondstoffen. Hun budget voor R&D is echter beperkt, zeker nu de druk op brouwerijen toeneemt door nieuwewet- en regelgeving. Om het deze MKB-brouwers gemakkelijker te maken om te innoveren, willen we een gesubsidieerd project uitvoeren waarvoor wij nu partners en onderzoeksvragen zoeken.
​
Wie zijn "wij"?
​
Wij zijn het lectoraat (onderzoeksgroep) "Analysetechnieken in de Life Sciences" van Avans Hogeschool samen met een aantal MKB-partners waarmee we al een tijdje in gesprek zijn. Samen willen we de technieken en technologie van het lectoraat benutten om op cruciale punten het brouwproces te verbeteren. Denk hierbij aan betere monitoring, innovaties in gist en nieuwe hopproducten.
​
Wij zoeken jou!
​
Wij willen iedereen de mogelijkheid geven mee te doen. Dat kan al door met ons te delen waar je de grootste kansen voor innovatie ziet. Wij willen namelijk zo relevant mogelijk onderzoek doen en we delen onze resultaten achteraf met iedereen die hierin geïnteresseerd is. Je helpt ons dus al door te laten weten welke vragen er in het werkveld spelen op het gebied van techniek en technologie.
​
Je bent natuurlijk ook welkom als partner! Hieronder lees je wat we van partners verwachten.
​
Wat verwachten we van partners?
​
We verwachten van partners een actieve rol in het project maar we vragen hiervoor geen geld. De kosten van het (laboratorium)-onderzoek worden uit de subsidie betaald. Partners zijn bijvoorbeeld bereid een prototype van een sensor te testen en op gezette tijden monsters voor analyse te nemen. Of eens een nieuw procedé met extracten te testen ter vergelijking. Kortom: de innovaties uit het project eens in de praktijk testen en feedback geven.
​
Interesse?
​
Wil je graag meedoen of ons helpen de juiste onderzoeksvragen te adresseren? Vul dan het onderstaande formulier in of stuur je reactie per mail naar de onderzoeksleider: Jos Brouwers (what's in a name). Het mailadres is jfhm.brouwers1 at Avans.nl
​
​